Форум на българските голфъри
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
07 Февруари, 2012, 04:40:55

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
2502 Публикации в 240 Теми от 1469 Членове
Последен член: savoiagolf
* Заглавна Страница Помощ Търси Вход Регистрация
+  Форум на българските голфъри
|-+  Информация
| |-+  Игрища
| | |-+  Нови игрища
« назад напред »
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 Изпечатай
Автор Тема: Нови игрища  (Прочетена 21218 пъти)
niki
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 236

Профил
« Отговор #105 -: 19 Май, 2009, 05:00:25 »

Еееее, ама това е жива феодалщина. На тоя кмет да не му е бащиния?

Явно в България за всичко тряя разрешително от някой държавен чиновник... Дори и ако ти се ходи по голяма нужда, ти тряя разрешително. Ама че дивотия.

Не може ли да си купят предприемачите частна земя със заем от банка и да предоставят проект за печеливш бизнес и така да действат??? Или пък става въпрос за държавната стратегия за развитие на голф-туризъм - разбирай пране на пари чрез отчуждаване на държавни имоти.

Аман!

p.с. Дано не съм прав де.  Надявам се да има и голф индустрия с честни пари и истински инвестиции.
Активен
rookie
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 391

Профил
« Отговор #106 -: 30 Септември, 2009, 04:59:25 »

Чакаме следващото голфигрище  Ухилен http://www.zagoragolf.com/
Активен

Fore!
Taylor
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 221

Профил
« Отговор #107 -: 01 Октомври, 2009, 04:31:59 »

Билбордовете с рекламета на това игрище ги гледам от 2 години,но не съм чул някой да прави нещо там. Май само събират пари за къщичките. Мисля че Борис знае повече по този въпрос. Намигване
Активен
Борис
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 95

Профил WWW
« Отговор #108 -: 01 Октомври, 2009, 05:04:51 »

За Загора голф, както Taylor спомена, има билбордоже тук таме, около Балчик при онези игрища съм забелязвал няколко, обаче нищо конкретно. Никой не се е обаждал да каже ще го има ли няма ли. До колкото знам нище не е стартирано, може би само планове да са направени, за да се понасъберат инвеститори, ама сега в тези трудни времена опасявам се, че са заложили на куц кон Тъжен

Виж по-притеснително е положението с IBAR на Джак Никлаус. Там съвсем са спряли всякаква работа, докараха до 4-5 дупки и стоп. Имаше какви ли не новини за какви ли не проблеми, НО остава най-важното, че не се работи и не се знае дали въобще ще има продължение до щастлив край.

Жалко, че се отлага (надявам се, че е само отлагане), Джак Никлаус е едно име, което ще донесе доста исвестност на БГ игрищата, и БГ като цяло за една нова голф Дестинация на Европа.

Активен
Greg
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 244

Профил
« Отговор #109 -: 02 Октомври, 2009, 11:23:09 »

Да, бавно вървят новите голф игрища. Май догодина има шанс да играем само на Правец и то неясно на колко дупки. Последната информация, която имах е че ще има готови 6 дупки есента.
Миналия месец имах ходене до северна България и реших да "инспектирам" работата. Отклоних се от магистралата, минах покрай новия хотел и старата шатра, заобиколих езерото по дигата и стигнах до долния край на driving range. Набутах се покрай една табела която ми "казваше" да не правя това но може ли да се удържи голфър след като е видял поне driving range Усмивчица . В този момент видях срещу мен да идва самия главен грийнкипър - Arne Van Amerongen (засичал съм го често на Равно поле). Предложи ми да му правя компания докато обядва и да ми разкаже как върви работата.
Информацията за 6-те дупки през есента се оказа невярна. Вижте снимката по-долу (твърди се че е от 26 август):

Новата информация е 9 дупки през пролетта. Лично аз обаче гледайки горната снимка съм скептично настроен, но 9 дупки есента ще бъде съвсем прилично.
« Последна редакция: 02 Октомври, 2009, 11:25:34 от Greg » Активен
Taylor
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 221

Профил
« Отговор #110 -: 16 Октомври, 2009, 09:52:36 »

Погледнете това: http://www.golfbug.tv?bcpid=18113663001&bctid=31773788001  Намигване
Активен
Greg
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 244

Профил
« Отговор #111 -: 05 Ноември, 2009, 11:37:44 »

October, 2009
Player brings playability to Bulgarian clifftop

Toby Ingleton met golf legend Gary Player to talk about his design business, his concern for the environment and the course his firm is currently building at Thracian Cliffs in Bulgaria.

http://www.thraciancliffs.com/website_uploads/File/0910_GCA_Player%20Brings%20Playability%20to%20Bulgarian%20Clifftop.pdf
Активен
Golf Plot
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 7

Профил
« Отговор #112 -: 19 Декември, 2009, 03:29:32 »

има проекти за още 11 голф игрища......В момонта се опитвам до установя контакти с тях......
Активен
Борис
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил WWW
« Отговор #113 -: 22 Декември, 2009, 06:52:22 »

Цитат БГА:
http://www.golfbg.com/bg/news_info.php?id=50
-------------------------------------------------------------------------

Новини

17.12.2009
Пол Макгинли ще преустроява игрището на Св.София в Равно Поле

Пол Макгинли, ирландският голф професионалист и дизайнер на голф игрища, беше нает да преустрои дизайнерски игрището на Св.София.

Дизайнерската философия на Пол, е основана на класическата стратегия на Х.С. Колт и Доналд Рос включвайки в себе си начин на игра тип "Риск и награда", което ще даде на напредналите играчи различни пътища до грийновете, без да наказва начинаещите.

Преустройството ще бъде завършено в период от две зими с начало за първите 9 дупки до Януари 2010г., с очакван завършек за лятото. Преустройството на вторите девет дупки ще започне през зимата на 2010г. и ще завърши до лятото на 2011г.

Пол представи неговите идеи за преустройството пред членовете на клуба на Годишното Коледно Парти в Св.София.

Голф Балкан, Българските Специалисти по голф конструиране, които построиха също така BlackSeaRama, игрището с дизайн на Гари Плейър и близо да завършване игрище на Thracian Cliffs заедно с "Хардин дизайн" при Правец, ще са изпълнители на проекта.
Активен
Ивайло Иванов
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 8

Профил WWW
« Отговор #114 -: 19 Април, 2010, 05:36:37 »

Здравейте на всички,
драйвинг рейнджа на НСА дали са го отворили,че до преди месец  беше все още затворено?
« Последна редакция: 19 Април, 2010, 08:59:55 от Ивайло Иванов » Активен
Борис
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил WWW
« Отговор #115 -: 19 Април, 2010, 11:50:48 »

Да, рейнджа работи нормално.
Имайте впредвид че в Събота и Неделя има уроци за деца и малко е претоварено !!!
Активен
Ивайло Иванов
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил WWW
« Отговор #116 -: 20 Април, 2010, 08:45:23 »

Много благодаря.Мятам ръкавицата и някой друг клъб в колата  и днес ще го посетя. Намигване
Активен
niki
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #117 -: 20 Април, 2010, 07:20:25 »

Момци, забелязах един стар link към ЗагораГолф... Някой знае ли как въврят нещата там? Все пак съм от Стара Загора и ми е интересно.
Активен
Ивайло Иванов
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил WWW
« Отговор #118 -: 23 Април, 2010, 10:09:06 »

Преди малко говорих с един мой приятел и ми каза че всичко е замразено за сега.
Активен
niki
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #119 -: 23 Април, 2010, 09:11:33 »

Има си хaс. Като им гледах мърлявата страница, се досетих, че далаверате се е разсъхнала. Идеята е била да е нещо като курортите край Балчик, минус морето. Част от строителния бум, сиреч. Ама май инвеститорите са се дръпнали и им е останала едната страница. Сигурно земята пустее и селяните наоколо пцуват ли пцуват тия нови хайдути дето им изкупили земята на безценица и я зарязали.
Да си призная, теренът там е ни рак, ни риба. Хем не е истинска планина/балкан с условия за зимни спортове, хем не е море. Едни баири са и тyй-то. Чудно е, ако си местен... Ама не виждам как ще се засилят ингилизите и други авропейци да купуват там къщи.
Има един незастроен терен под Самарското знаме, от който би станало супер голф игрище. Пък и е до стадионите Химик и Локомотив и до Езерото Загорка. Гледам го на някаква сателитна снимка - май е парцелирано за селскостопанска земя. Но една голяма част поне през 90-те пустееше и там пасяха стада едър (и не толкоз едър) рогат добитък. Имаше май през камънизма идея там да ставало някакъв увеселителен парк по пионерско/комсомолска линия и даже били почнали сторежи някакви. Абе идеален терен граничещ с парка около Самрското знаме и парка около езерото Загорка.
Пък и в самия парк Загорка има място за едно голф начинание, общинска собственост. Ама това са си мoи химери. Не вярвам да стане.
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на: